Nederlandse bedrijven in Marokko

5 alternatieven voor Nederlandse producten in Marokko

Na enkele maanden werken in Marokko begin je een beetje heimwee te krijgen. Verse volle melk of haring met uitjes? Hier hebben wij 5 alternatieven voor Nederlandse producten in Marokko!

 

Verse melk

vers-melk

Na een lange dag van werken in Marokko kom je thuis vermoeid aan en verheug je jezelf aan iets koels en vers. Wat beters dan een glas verse melk. Voor degene die Marokko gewend zijn weet je dat het melk hier niet zo vers is als in Nederland. Dit komt doordat de gepasteuriseerd proces in Marokko anders is dan in Nederland.  Alhoewel de keuze vroeger beperkt was tot het zuivelbedrijf “Centrale” kun je tegenwoordig ook hier genieten van een glas verse volle melk. Chergui biedt vers melk dat niet te onderscheiden is van wat wij in Nederland gewend zijn. Dus na een lange werkdag verwen jezelf met een glas verse melk.

Prijs: 9.50 MAD

 

Mayonaise

mayonaise

Zin in een frietje met? Zonder onze Zaanse mayo is ook het frietje met een reden om af en toe naar Nederland te reizen. Dankzij Lesieur kun je ook hier van Zaanse mayonaise genieten. Nu nog curry en frikandellen voor een frietje speciaal!

Prijs: 15.00 MAD

 

Goudkuipje smeerkaas

smeerkaas

Snel een broodje smeerkaas en hup naar school. Alhoewel de goudkuipje smeerkaas geliefd en gekend is in Nederland hadden wij voorheen weinig keuze in Marokko. Tegenwoordig kun je in Marokko de Gold Extra van het bedrijf La Vache qui rit verkrijgen dat weinig verschilt van de merk goudkuipje. De eerste generatie van ex migranten hoeven deze jeugdervaring niet te missen.

Prijs: 35.00 MAD

 

Pindakaas

pindakaas

Niet 100% identiek maar al te goed voor de ontwikkeling van uw gezondheid stellen wij de Amlou als alternatief voor de Nederlandse Pindakaas. Gemaakt met pinda’s, honing en argan olie wordt je ook van de Marokkaanse alternatief  groot en sterk van.

Prijs: 90.00 tot 120.00 MAD per liter

Haring

sardine

Spijtig genoeg hebben wij geen identiek alternatief voor onze Hollandse nieuwe. Maar ook onweerstaanbaar en gezond is de Marokkaanse sardine. Uitstekend op de BBQ of gefrituurd kun je in Marokko bijna overal genieten van deze omega-3 volle traktatie.

Prijs: 10.00 MAD per kilo

 

En dat waren onze top 5 alternatieven voor Nederlandse producten in Marokko. Hebben wij iets gemist stuur ons gerust een opmerking via de contact pagina. Bedankt voor het lezen en veel eet plezier tijdens het werken in Marokko!

 

Marokko