Bankrekeningen openen in Marokko

Het openen van een bankrekening in Marokko is heel simpel. U hoeft geen verblijfsvergunning (carte de séjour) of werkvergunning te hebben om een bankrekening te openen. Elke bank verschilt dus kan het zijn dat u gevraagd wordt om een bepaald bedrag direct te storten, dit kan tussen de 100dh tot 200dh liggen.

Welke bank u moet kiezen ligt aan wat uw voorkeur is en of uw werkgever een speciale regeling heeft met de bank. Het beste is om alle banken na te gaan en te vragen wat de voorwaarden en tarieven zijn.

Pinnen in Marokko werkt iets anders dan in Nederland. Als u bij een pinautomaat wilt pinnen dan dient u dat het liefst bij uw eigen bank filiaal te doen om extra kosten te voorkomen. Elk bank hanteert zijn eigen tarieven hiervoor dus ook hier zijn bepaalde voorwaarden aan gebonden. Als u bij een ander bank pint dan kan dat 6dh tot 20dh extra kosten aan process tarieven. Vraag altijd na wat de tarieven zijn voordat u een bankrekening opent.

Als immigrant heeft u ook de mogelijkheid om uw valuta om te zetten naar Euros. Vraag aan de bank wat hier de voorwaarden voor zijn.

Wij raden het ten strengste af om een bankrekening via een derde partij te openen. Het openen van een bankrekening duurt slechts enkele minuten en kan het best door uzelf gedaan worden.