Rabat snelst groeiende vacature in marokko

Rabat snelst groeiende sector voor werk in Marokko

Het is niet vaak dat we bovengenoemde titel hebben kunnen lezen in een krant of nieuwswebsite. Toch zien verschillende instanties de Nederlandstalige sector in Rabat als één van de meest positieve sectoren als het op groei aankomt. Met name in de klanten service sector komt er steeds meer werk in Marokko. Door de verhoogde activiteit van Nederlandstaligen in Rabat krijgen veel bedrijven opdrachten en kunnen ze hun personeel goed aan het werk houden. Volgens onze rapporten is de Nederlandstalige sector in Rabat in 2015 met ongeveer 75% gegroeid!

Vertrouwen
Bij aannemers neemt in Marokko het vertrouwen toe. Dit is een tendens die de afgelopen twee jaar al in gang is gezet. Momenteel, medio 2015, ligt het vertrouwen van aannemers ongeveer op het niveau van 2012. Dit was de periode van de eerste pilots in Rabat. De Nederlandstalige sector in Rabat doet het goed. Dit komt omdat de woningkosten en salarisvergoeding in goed evenwicht zijn. Dit gekoppeld met voorzieningen die werkgevers tot beschikking aan kandidaten stellen hebben het verhuis proces aanzienlijk verbeterd.

Infra
Aan het begin van 2015 namen de wegenbouw en de overige infrastructuurprojecten in Marokko exponentieel toe. Dat zorgde er voor dat de werkmarkt in Rabat ook aanzienlijk gegroeid is. Duidelijk neemt ook het vertrouwen van ondernemers in die sector toe. Dat zorgde ervoor dat er weer een stijging is in het aantal vacatures in Marokko.

Reactie van Werken in Marokko
Europa heeft tijdens de economische crisis enorme klappen te verwerken gehad. Dit zorgde er voor dat verschillende bedrijven noodgedwongen personeel moesten outsourcen aan bedrijven in Marokko. Sommige bedrijven moesten zelfs hun deuren voorgoed sluiten. Nu het met deze markt beter gaat, gaat ook de concurrentie in landen als Spanje en Polen omhoog.

Marokko